ZwangerFit®

ZwangerFit zwangerschapscursusZwangerFit: de leukste zwangerschapscursus

Yvlo-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere en de pas bevallen vrouw. De cursus is een complete zwangerschapsbegeleiding, bestaande uit actieve lessen afgewisseld met theorielessen.

De actieve lessen zijn gebaseerd op het Core-Power programma, aangepast aan de zwangere en pas bevallen vrouw. Deze worden aangevuld met oefeningen die speciaal gericht zijn op het bekken en de bekkenbodem.

De theorielessen behandelen allerlei belangrijke onderwerpen voor de aanstaande moeder betreffende zwangerschap, bevalling, bekken en bekkenbodem.

Omdat onze ZwangerFit-docente ook geregistreerd bekkenfysiotherapeute is kan ze de actieve vrouw, in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleiden.

Voorkomen van bekkenklachten

Tijdens een zwangerschap wordt het bekken extra belast, hierdoor kunt u klachten krijgen als bekkeninstabiliteit. Ook is het tijdens de bevalling belangrijk dat u uw bekkenbodem goed ontspant. Door uw bekkenbodem goed te trainen kunt u klachten na de bevalling voorkomen. Onze docente kan u naast deYvlo-ZwangerFit-cursus van advies voorzien, zodat u zonder al te veel klachten uw zwangerschap doorloopt.

Fit na de bevalling

Ook na de bevalling kunt u verder met de ZwangerFit-cursus. Met aangepaste oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer snel herstelt. Natuurlijk worden de lessen aangepast naar uw mogelijkheden.

Kosten en tijden

U betaalt per 5 lessen ( 50 euro) of 10 lessen (100 euro). U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren over vergoeding van de Yvlo-ZwangerFit® lessen. Meldt u gerust aan voor een proefles. De ZwangerFit-cursus is op elke donderdagavond van 19.00-20.00 uur, u kunt op elk moment instromen.