ZwangerFit®

ZwangerFit: de leukste zwangerschapscursus

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de NVFB-ZwangerFit® docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden.

Voorkomen van bekkenklachten

Tijdens een zwangerschap wordt het bekken extra belast, hierdoor kunt u klachten krijgen als bekkeninstabiliteit. Ook is het tijdens de bevalling belangrijk dat u uw bekkenbodem goed ontspant. Door uw bekkenbodem goed te trainen kunt u klachten na de bevalling voorkomen. Onze bekkenfysiotherapeut kan u naast de ZwangerFit cursus van advies voorzien, zodat u zonder al te veel klachten uw zwangerschap doorloopt.

Fit na de bevalling

Ook na de bevalling kunt u verder met ZwangerFit. Met aangepaste oefeningen zorgen wij er voor dat u weer snel herstelt. Natuurlijk worden de lessen aangepast naar uw mogelijkheden. Vindt u het leuk om ook iets samen met uw baby te ondernemen? Dan kunt u bij ons ook een cursus babymassage volgen.

Meer weten over ZwangerFit?

Folder Zwangerfit

Benieuwd wanneer de ZwangerFit lessen gegeven worden, bekijk dan ons trainingsrooster.