Orthopedische Manuele Therapie en Fysiotherapie

Dry Needling

Dry Needling is in Nederland een nieuwe behandeltechniek binnen de fysiotherapie. Als één van de eerste praktijken past Gezondheidscentrum Provitaal sinds 2005 Dry Needling toe, waarmee we binnen Nederland één van de voorlopers zijn op dit gebied.

Met Dry Needling is het mogelijk om met behulp van een acupunctuurnaald triggerpoints in uw spieren snel te deactiveren, waardoor (langdurig) bestaande pijn in de spier, inclusief de specifieke uitstraling, wordt weggenomen en de rest van de symptomen verdwijnen. Triggerpoints zijn pijnlijke strengvormige verkrampingen in een spier, zoals die beschreven worden binnen het zogenaamde Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS). Een triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken, lokaal en in een specifiek uitstralingsgebied. MPS is de meest gemiste diagnose bij patiënten met chronische pijn.

Dry Needling is een uitstekende aanvulling op de bestaande fysiotherapie en manuele therapie. Voor meer informatie kunt u de onderstaande link(s) raadplegen:

Dry Needling
Nederlandse Vereniging voor Dry Needling