Orthomoleculaire therapie

Voeding kan het verschil maken tussen je goed of slecht voelen!Indruk van de orthomoleculaire therapie behandelkamer van Gezondheidscentrum Provitaal

Soms heeft u klachten die onbehandelbaar lijken. Via de reguliere wegen kunt u maar niet van uw klachten afkomen. Een verstoorde lichaamsbalans kan dan de oorzaak zijn. Orthomoleculaire therapie behandelt zowel lichamelijke als emotionele problemen, aan de hand van individueel voedingsadvies.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Het belang van goede voeding en vooral ook de gevolgen van slechte voeding worden steeds duidelijker. Het lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. ‘Ortho’ betekent in het Grieks juist, goed en gezond. Orthomoleculaire therapie is dus éénvoudig weg gezonde voeding. De basis van orthomoleculaire geneeskunde is gebruik maken van het eigen herstellend vermogen van uw lichaam. Gezonde voeding is hiervoor noodzakelijk om uw lichaam de juiste moleculen, in de juiste verhouding en optimale hoeveelheid, te leveren. Dan is uw lichaam beter in staat om een goede gezondheid in stand te houden en ziekte tegen te gaan.

Voedingsadvies, life-style advies en voedingssuplementen

Tijdens een intakgesprek bij onze orthomoleculair therapeut wordt uw lichaam doorgemeten met een geavanceerd computergestuurd meetsysteem, genaamd Prognos®. Aan de hand van de uitkomsten van het intakegesprek, de door u ingevulde vragenlijsten en de resultaten van meting ontvangt u een voedingsadvies, life-style advies en eventueel voedingssupplementen, waarmee uw klachten worden behandeld. Heeft u geen noemenswaardige klachten maar wilt u wel graag weten of uw voedingspatroon afdoende is, of dat u het nog kunt verbeteren? Dan kunt u ook terecht voor een voedings- en/of life-style advies zonder Prognos® meting. We vragen u dan van een hele week te noteren wat u allemaal eet. Na overleg zal duidelijk worden wat u aan uw voedingspatroon nog kunt verbeteren.

Doelgroepen

Voeding is de basis van het functioneren van uw lichaam. Wanneer de voeding niet voorziet in de behoeften van uw lichaam, kan dit leiden tot uiteenlopende klachten. Iedereen die zich niet fit voelt of klachten heeft, kan bij de orthomoleculair therapeut terecht. Bij klachten is het altijd wenselijk eerst uw huisarts en eventueel een specialist te bezoeken. Klachten die wij onder andere behandelen met orthomoleculaire therapie vindt u in het onderstaande overzicht.

 • ADHD
 • Emotionele klachten
 • Maag-/darmklachten
 • Allergieën
 • Fibromyalgie
 • Migraine
 • Bloeddrukklachten
 • Hormoonstoringen (overgangsklachten)
 • Post Viraal Syndroom (PVS)
 • Chronische vermoeidheid (CVS, ME)
 • Huidklachten
 • Slaapstoornissen
 • Collitis ulcerosa
 • Hypoglycaemie
 • Ziekte van Crohn

Tarieven en vergoeding zorgverzekeraar

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de vergoeding ‘alternatieve geneeswijzen’ in de aanvullende zorgverzekering. Bekijk onze tarieven voor orthomoleculaire therapie en check uw polisvoorwaarden welk bedrag vergoed wordt.

Uw orthomoleculair therapeut

Mariel Schmaal - TimmerMariël Schmaal – Timmer is onze orthomoleculair therapeut. Na een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt te hebben, heeft ze de opleiding voor orthomoleculair therapeut bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie (SOE) gevolgd. Waarna ze de opleiding tot energetisch therapeut bij de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen (NAEG) heeft afgerond. Ze is lid van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en volgt regelmatig cursussen en themadagen om aan de eisen voor deze kwaliteitsregistratie te blijven voldoen.

Wilt u zich ook eens laten doormeten of wij iets aan uw klachten kunnen doen? Neem contact op om u aan te melden voor een behandeling.