Provitaal viert 25 jarig jubileum

Provitaal 25 jaarAl 25 jaar in Meeden

Het is 3 september aanstaande precies 25 jaar geleden dat er in Meeden een fysiotherapie praktijk werd gevestigd. Op de maandagmiddag van 3 september 1990 was fysiotherapeut Bé Schmaal voor het eerst aanwezig, in wat toen nog het plaatselijke Groene Kruisgebouw was. Aanvankelijk voor twee halve dagen per week huurde hij de artsenkamer van het consultatiebureau, maar al snel breidde de praktijk zich uit.

In het jaar 1996 werd het Groene Kruisgebouw aan Schmaal verkocht en vond er de eerste interne verbouwing plaats. Om de praktijk aan de eisen des tijds te laten voldoen werd er een oefenzaal met trainingsapparatuur ingericht waar men in het verlengde van de behandeling kon revalideren en kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren om de klachten nog beter te bestrijden of om ’s avonds in de vorm van fysiofitness preventief het lichaam te trainen. De praktijkeigenaar was zich in die tijd aan het specialiseren tot orthopedisch manueeltherapeut, waardoor de behandelingsmogelijkheden groter werden.

De oefenzaal werd al snel te klein en dat was de reden om in 2001 een oefenzaal te laten bouwen van 80m2 en die uit te rusten met steeds meer apparatuur. Vanwege het toenemende aantal verwezen patiënten die hun weg, ook van buiten Meeden naar de Meidoornlaan in dit mooie dorp, vonden werd het ondertussen noodzakelijk om extra personeel aan te trekken. Manueeltherapeute Anne Marieke Panneman kwam Bé Schmaal als eerste ondersteunen en geleidelijk aan breidde het team zich uit naar de huidige zes fysiotherapeuten.

In 2005 werd de praktijk wegens een tekort aan behandelruimtes en vanuit de wens om een echte balie te hebben, om de klanten beter te kunnen ontvangen, nogmaals vergroot. Er kwam een nieuwe entree met klantvriendelijke automatische deuren, de al genoemde balie en extra behandelkamers. Het team werd nogmaals uitgebreid en deze keer kwam er ook een praktijksecretaresse voor de broodnodige ondersteuning. Na die verbouwing werd de naam gewijzigd in Gezondheidscentrum Provitaal. Een paramedisch centrum zonder huisarts(en).

De laatste uitbreiding vond plaats in 2012 toen de voormalige dienstwoning van de wijkzuster en latere woning van de familie Schmaal bij de praktijk werd betrokken.

De kwaliteit van de fysiotherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten van de teamleden en met het niveau van hun scholing. Bij Provitaal wordt dit zeer belangrijk gevonden. Alle teamleden hebben zich gespecialiseerd, naast hun opleiding fysiotherapie, of zijn daar mee bezig. Ook de verwetenschappelijking ging niet ongemerkt voorbij. Drie van de therapeuten hebben een masteropleiding afgerond en twee daarvan zelfs een dubbele master in verschillende specialisaties. De slogan die daarbij past is: “Provitaal fysiotherapiespecialisten en meer. Voor uw vitaliteit”

Jubileumacties

Het 25 jarig jubileum wordt op bescheiden wijze gevierd. Om de aandacht te vestigen op de trainingsmogelijkheden binnen Gezondheidscentrum Provitaal is er een kortingsactie bij aanmelding voor een abonnement op een van de verschillende trainingsmogelijkheden. Het aanbod is dat bij aanmelding voor 1 oktober nieuwe deelnemers 2 maanden sporten voor de prijs van één. Dit geldt zowel voor Fysiofitness als voor Core Power.

Een andere jubileumactie is het verkopen van Goody Bags met voorlichtingsmateriaal, productmonstertjes, en andere leuke hebbedingetjes. De Goody Bags zullen in een beperkte oplage, vanaf 1 september, aan de balie bij Provitaal, verkocht worden waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan de stichting “Zorg voor Jolan”. Om het spannend en extra aantrekkelijk te maken zullen net als bij een verloting een aantal leuke aanbiedingen en cadeaus, in willekeurige Goody Bags verstopt zitten. Iedere koper maakt er dus kans op. De hoofdprijs is een Fontana arrangement voor 2 personen. De prijs van een Goody Bag is € 5,- en op=op.

Als derde actie zal rondom het jubileum tevens de nieuwe website onder de aandacht gebracht worden. De nieuwe website is moderner en beter leesbaar op smartphone en tablet. Alles wat Provitaal te bieden heeft vindt u hierop terug. Via de website kunt u makkelijk in contact komen om bijvoorbeeld een afspraak te maken of de route naar de praktijk te vinden.

Deel dit bericht.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+