Over Gezondheidscentrum Provitaal

Provitaal

Pro vitaal betekent "vóór vitaliteit", waarbij vitaliteit staat voor levenskracht. Vitaliteit is het resultaat van de persoonlijke levensstijl. Bijvoorbeeld roken, eetgedrag (wanneer eet iemand, hoe vaak en in welke hoeveelheden), voedingspatroon (wat eet iemand), beweegpatroon en stress ondervinden. Al dit soort zaken hebben invloed op de vitaliteit van een individu. In Gezondheidscentrum Provitaal stellen wij onze kennis en kunde ten dienste van het vitaal worden en blijven van onze patiënten. Ons werkgebied is daarbij niet beperkt tot Meeden alleen, wij behandelen ook veel patiënten uit Veendam, Muntendam, Heiligerlee, Westerlee, Winschoten, Pekela's en Hoogezand.

Bij Gezondheidscentrum Provitaal stellen we ons op het standpunt dat er geen scheiding tussen lichaam en geest is. Lichamelijke klachten zullen altijd invloed hebben op gedachten, emoties en gedrag, maar ook het omgekeerde is waar. Emoties als angst, stress en depressie en de daarmee samenhangende gedachten en gedragingen hebben lichamelijke consequenties. Je kunt er letterlijk "ziek" van worden. Het veel omvattende begrip vitaliteit is optimaal aanwezig als de mens lichamelijk en emotioneel in balans is.

Om binnen ons gezondheidscentrum aan uw vitaliteit te werken bieden wij de volgende vijf producten aan. Het eerste product is de praktijk voor Orthopedische Manuele Therapie en Fysiotherapie, welke samen met het tweede product, Medische Trainingstherapie en Fitness, de basis vormt waarmee we werken aan het optimaal bewegend functioneren van de mens. Voor chronische klachten waarbij vermoeidheid en een slecht uithoudingsvermogen voorop staan, maken we gebruik van het product Energy Control®. Dit speciale doelgroepenprogramma biedt trainings- en therapiemogelijkheden waarbij, naast verbetering van het uithoudingsvermogen en kracht, in de therapie veel aandacht besteed wordt aan gedrag en reacties die de klachten onderhouden. Het vierde en laatste product is de praktijk voor Orthomoleculaire Therapie. Hier worden de juiste voeding en voedingsstoffen therapeutisch ingezet om chronische aandoeningen te behandelen en een goede energiebalans in het lichaam te krijgen.

In het kader van multidisciplinaire samenwerking vindt er indien gewenst overleg plaats met andere gezondheidsdisciplines. Hoewel voor fysiotherapie meestal geen verwijzing meer nodig is blijft de huisarts de spil in de eerste lijns gezondheidszorg. In het geval er voor uw behandeling aanvullende informatie noodzakelijk is neemt uw behandelend therapeut contact op met uw huisarts of specialist. Indien gewenst kunnen we u adviseren en begeleiden ten aanzien van het consulteren van de podotherapeut, ergotherapeut, andere fysiotherapeutische specialisaties, mental coach, psycholoog, voedingsdeskundige of andere behandelaars.