Core Power Program

Bij Gezondheidscentrum Provitaal kunt u deelnemen aan het Core Power Program. Een innovatief trainingsprogramma waarmee u met behulp van simpele materialen binnen 45 minuten uw kracht, conditie en coördinatie verbetert.

Wat is Core Power®

Geen ingewikkelde fitnessapparaten, maar trainen met je eigen lichaamsgewicht en het opnemen tegen de zwaartekracht. Je traint niet zoals bij fitness één spiergroep maar laat meerdere spiergroepen effectief samenwerken met veel aandacht voor ‘de core’; je buikspieren en onderrugspieren. Een sterke core is de basis voor een krachtig en evenwichtig lichaam. Met Core Power bouw je spierkracht en uithoudingsvermogen op, maar ook je stabiliteit en coördinatie gaan vooruit. Dit vertaalt zich naar betere sportprestaties en minder klachten en blessures. Daarnaast merk je dat je lichaamshouding verbetert. Je staat letterlijk steviger in je schoenen en dat straal je ook uit! Beter presteren betekent je beter voelen en er beter uitzien!

Voor wie is Core Power® geschikt?

Core Power® is een ongecompliceerde, gevarieerde, functionele training voor iedereen, ongeacht leeftijd of trainingsniveau, die zijn kracht, conditie en bewegingsvaardigheden wil verbeteren. De aandacht voor core training met vernieuwende trainingsmaterialen maken deze training leuk en uitdagend!

Hoe ziet de Core Power® training eruit?

De training is in circuitvorm in kleine groepjes van max. 6 personen. Het is onderverdeeld in een warming up, oefeningen voor het bovenlichaam, het onderlichaam en de core en als afsluiting de cooling down. Een pittige, dynamische training ondersteund door muziek die na ruim een ½ uur een enorm voldaan gevoel geeft!

Wil je ook Core Power lessen gaan volgen? Bekijk ons trainingsrooster wanneer de lessen gegeven worden en meld je aan!