Energy Control®

Chronische vermoeidheid? Ga voor Energy Control®

Heeft u vermoeidheidsklachten door bijvoorbeeld een burn-out, COPD, diabetes type 2 of hartklachten? Doe dan mee aan Energy Control methode bij Provitaal. Energy Control® is een speciaal doelgroep training- en therapieprogramma voor de behandeling van mensen met langdurige ernstige vermoeidheid. Van de cliënten die daadwerkelijk met de Energy Control methode aan de slag gaan voelt meer dan 95% zich binnen 6 weken al fitter.

Herstel uw energieniveau

Mensen die door diverse oorzaken aan het eind van hun latijn zijn, kunnen bij Provitaal terecht om via een aangepast training- en therapieprogramma hun energieniveau te herstellen. Na een periode van intensieve begeleiding kunnen deelnemers binnen één jaar hersteld zijn. Energy Control® biedt u unieke programma’s met als effect een beter herstel, balans en stimulatie van uw energiehuishouding. Bewegen helpt, mits u accepteert dat uw aanvangsbelastbaarheid laag is en dat voldoende rust minstens zo belangrijk is. Voorkomen is beter dan genezen… Energy Control® doet het allebei.

Individueel trainingsprogramma

De Energy Control® methode onderscheidt zich door het toepassen van het meetapparaat de Control®. Dit apparaat meet het omslagpunt bij lichamelijke inspanning. Hierdoor kunnen wij voor iedereen een zeer nauwkeurig individueel toegesneden trainingsprogramma opstellen. Bij Energy Control wordt er in een cyclus van 6 weken, 3 keer per week 2 uren getraind. Naast de verbetering van de conditie is er ruime aandacht voor ademhalingscontrole en ontspanning. Waar nodig kunt u een beroep doen op mental coaching, psycholoog of ondersteuning in de voeding door onze orthomoleculair therapeute.

Doelgroepen

De Energy Control® methode passen wij toe in speciale trainingsprogramma’s voor de onderstaande doelgroepen.

  • Ernstige vermoeidheid zoals ME, CVS, fibromyalgie en burnout
  • Herstel na kanker en hartklachten
  • Diabetes type 2
  • COPD
  • Obesitas
  • Sportbegeleiding
  • Re-integratie