Duizeligheid

Wat te doen bij duizeligheid

Heeft u klachten die te maken hebben met duizeligheid? Denk aan evenwichtsstoornissen, vaak misselijk, draaiduizeligheid of licht in het hoofd? Breng dan eens een bezoek aan de therapeuten van Provitaal. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheidsklachten.

Wat is duizeligheid?

Duizeligheid is een algemene term voor een gevoel van desoriëntatie in de ruimte. Wanneer een patiënt het gevoel heeft continu in beweging te zijn, en zogenaamde draaisensaties ervaart spreekt men van ‘vertigo’. Vertigo is dus een vorm van duizeligheid. Bij ernstige vormen van duizeligheid heeft de patiënt valneigingen en kan niet meer functioneren. Patiënten die een stoornis aan het evenwichtssysteem hebben, ervaren duizeligheidklachten en vertigo in veel extremere mate, gedurende langere periodes en meestal op heel ongebruikelijke momenten.

Behandelen van duizeligheid

Bij Provitaal kunt u bij onze terecht voor de behandeling van uw duizeligheidsklachten. Een duizelige gevoel gaat vaak samen met nekklachten. Dit is een van de zaken die wij onderzoeken tijdens een consult. Ook kunnen de klachten te maken hebben met uw evenwichtsorgaan. Na vaststelling van de oorzaak, stellen wij in samenspraak met u een behandeltraject op. Dit kan bestaat uit manuele therapie, orofaciale fysiotherapie of oefentherapie zoals: houdings- en bewegingsadvies, ergonomie en evenwichtsoefeningen.

Meld u direct aan voor een behandeling