Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie (MTT) is revalidatietraining onder begeleiding van een fysiotherapeut. Sinds 1996 hebben wij ervaring met medische trainingstherapie als aanvulling op de traditionele fysiotherapie vanuit een goed toegeruste oefenzaal.

Revalidatie na een operatie

Na een operatieve ingreep of andere ziekenhuisopname is het zinvol om spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen die verloren zijn gegaan terug te brengen tot het niveau van voor uw klacht of operatie. U kunt daarbij onder andere denken aan revalidatie na:

  • voorste kruisbandreconstructies
  • kijkoperaties in verschillende gewrichten
  • nieuwe heupen en knieën
  • schouderoperaties
  • hernia’s
  • behandeling van kanker (oncologische fysiotherapie)
  • behandeling van hartklachten

Met onze revalidatietraining traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut. Vaak is medische training therapie het vervolg op de één op één behandeling door een therapeut. Door middel van oefeningen in onze oefenzaal, leren wij u weer uw lichaam zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Rugscholing: leer uw rug weer te gebruiken

Eén van onze specialismen is de rugscholing. Vooral wanneer u langdurige rugklachten heeft, laten de kracht, coördinatie en daarmee de stabiliteit van de rug nog wel eens te wensen over. Onze fysiotherapeuten hebben een eigen rugscholing protocol samengesteld gebaseerd op de nieuwste onderzoeken op dit vakgebied. Door rugscholing en een goede therapie leert u weer te vertrouwen op de in het dagelijks leven zo belangrijke rug. Tijdens het oefenen ontdekt u waar eventueel de grens van de belastbaarheid ligt. Daarnaast werkt het zeer motiverend om te merken hoe snel u, in de trainingsperiode, verbetering van de belastbaarheid voelt. Wilt u graag structureel werken aan het verstevigen van uw buik- en rugspieren? Dan bieden wij een gevarieerd groepstrainingsprogramma aan, genaamd het Core Power Program.