Vergoeding zorgverzekeraar

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Wij hebben contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. In dit overzicht kunt u onze praktijk opzoeken en controleren of uw zorgverzekeraar een contract met ons heeft afgesloten. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met ons? Dan krijgt u in de meeste gevallen toch nog een groot deel vergoed. Meestal ligt dat tussen de 65 en 75%. Bekijk hier de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie.

Vergoedingen fysiotherapie/ manuele therapie

Wij hanteren vaste tarieven per behandeling. Afhankelijk van uw zorgverzekering, worden de behandelingen (orthopedische) manuele therapie en fysiotherapie in meer of mindere mate vergoed. Heeft u een aandoening die op de chronische lijst van de Rijksoverheid staat? Dan wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed, vanaf de 21ste behandeling. Dit valt dan wel onder uw eigen risico van 385 euro. In andere gevallen moet u een aanvullend pakket bij uw zorgverzekeraar hebben afgesloten. Wat er per aanvullende verzekering vergoed wordt in 2018, kunt u bekijken in dit overzicht van Independer. Een beperkt aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie onbeperkt. Raadpleeg de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar om te zien welke vergoeding u ontvangt.

Vergoedingen fitness en revalidatie

Na een operatie of in aansluiting op de één op één behandeling door uw fysiotherapeut of manueel therapeut, kan het voor volledig herstel van uw klachten noodzakelijk zijn om de behandeling voort te zetten met een beperkte periode oefentherapie of medische trainingstherapie. Afhankelijk van de mate van aanvullende verzekering wordt dit door uw zorgverzekeraar vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Vergoedingen Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire geneeskunde wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Het valt onder de ‘alternatieve geneeswijzen’. Check uw polisvoorwaarden of uw verzekeraar deze behandelingen vergoedt. Provitaal is aangesloten bij het Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Zorgverzekeraars stellen dit vaak als eis voor de vergoeding van een orthomoleculaire behandeling.