Therapieën

Bij Provitaal vindt u een compleet aanbod aan therapieën om u vitaal te houden.

Fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie behandelen wij klachten van uw houdings- en bewegingsapparaat met behulp van oefentherapie, massage en fysiotechnische middelen. Hierbinnen bieden wij ook speciale therapieën aan als ademtherapie en oncologische fysiotherapie.

Bekkenfysiotherapie

Met bekkenfysiotherapie behandelen wij mensen die problemen ervaren in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Denk hierbij aan klachten als urine-incontinentie en bekkeninstabiliteit.

Manuele therapie

Met manuele therapie behandelen wij met name klachten en stoornissen die te maken hebben met de wervelkolom en andere gewrichten van uw lichaam. Een aantal van onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid als manueel therapeut door middel van een meerjarige vervolgopleiding. Hierdoor hebben zij veel kennis van de relatie tussen oorzaak en gevolg van bepaalde klachten.

Orofaciale fysiotherapie

Met orofaciale fysiotherapie behandelen wij met name klachten in het hoofd en halsgebied. Een specialisatie hierbinnen is bijvoorbeeld de behandeling van kaakklachten.

Orthomoleculaire therapie

Met orthomoleculaire therapie worden klachten behandeld waar via de reguliere gezondheidszorg geen oplossing voor gevonden kan worden. Voeding en voedingssupplementen vormen hierbinnen een belangrijk uitgangspunt, zowel met het doel om klachten te behandelen als te voorkomen.